март 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Categories
Издателство Интервю Любопитно

Доц. д-р Десислава Ванкова с препоръка за книги, които си заслужава да опаковаме в коледна хартия

С радост започваме днешния ден, разкривайки препоръчани книжни заглавия от доц. д-р Десислава Ванкова, преподавател към Катедра „Социална медицина и организация на здравеопазването“. Тя бе първият член на академичния състав на Медицински университет – Варна, който с отворено сърце и характерната си широка усмивка приветства инициативата на Университетско издателство на МУ-Варна „Подарете книга за Коледа“.

Ето какво сподели тя с екипа ни.

Мили колеги от Издателството на нашия университет, поздравления за прекрасната идея!

Следвайки 3-те препоръчани от вас стъпки и прибавяйки мои акценти, ви изпращам няколко заглавия, които биха били чудесен коледен подарък за всеки четящ човек.

  • Харуки Мураками, „Убийството на командора“. Аз самата я получих за подарък миналата Коледа! Магична сага за любов и самота. Мураками няма нужда от представяне.
  • Шанън Лий, „Бъди вода, приятелю“. Книга, красива от корицата до съдържанието. Дъщерята Ш. Лий пише за баща си Брус Лий – културна икона, майстор на бойните изкуства и филмова звезда. Книгата е философска покана да погледнем живота си от нов ъгъл и да следваме своето автентично Аз. Да бъдем леки, адаптивни и мощни като водата.
  • „Поетите и любовта“. Книгата би била бутиков подарък за ценители. Съдържа стихове на български поети, избрани от български актьори. Можете да научите повече за инициативата „Поетите“ тук.
  • Д. Паскалев, Б. Галунска, Д. Петкова, „Лудвиг ван Бетховен. Патография на гения. Това е любимата ми академична книга, с уникална корица, издадена от Университетско издателство МУ-Варна през 2021 г.

Разбира се, подаръкът книга винаги е много индивидуален, затова и посочените от мен възможности не са за всеки, а само за този, който би ги оценил, прочел и би се насладил.

Приятно четене и светли коледни празници!

Ако и вие искате да се включите в нашата инициатива, като споделите кои са вашите любими книги, можете да пишете на press@mu-varna.bg или в Месинджър на страницата на Университетското издателство.