март 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Categories
Интервю Любопитно Новини

Студентите от първи курс специалност Здравен мениджмънт споделят своите любими четива

С изключително удоволствие ви представяме първите участници в инициативата на Университетско издателство МУ- Варна „Подарете книга за Коледа“: студентите от първи курс (бакалавър), специалност „Здравен мениджмънт“. Заедно те подготвиха кратък списък с любимите си книги, които препоръчват на всеки един да прочете или подари на свой близък.

  • ,,Книга за практическата мъдрост“, автор: Константин Душенко

Книга, предназначена да подобрява настроението в лоши дни. Ето и кратък цитат от нея, който илюстрира това твърдение: „Всички студенти от икономическия факултет трябва да изучават марксизма, както всички студенти от медицинския – венерическите болести…“ – Ч. К. Грант

  • ,,Методът Силва за контрол на ума‘‘, автори: Хосе Силва, Филип Мийл

С техниките, представени в тази книга, можем да постигнем много: укрепване на здравето, успех в бизнеса, подобряване на взаимоотношенията ни с другите – също така можем да развием способността винаги да даваме най-доброто, на което сме способни – да бъдем нужния човек в необходимия момент.

  • ,,Методът на Вим Хоф. Активирай пълния си човешки потенциал‘‘, автор: Вим Хоф

Вдъхновява читателите да повярват в теорията за свръхсилата на ума и как с повече контрол и постоянство можем да постигнем много резултати за по-добър начин на живот, най-вече да развием способности, с които не сме и предполагали, че можем да се сдобием.

  • ,,1984‘‘, автор: Джордж Оруел

Творбата набира все повече популярност в днешно време поради сбъдващите се предсказания от тогава за бъдещето. Книгата е антиутопичен политически роман, който ни кара да се замислим за собствения си живот, силата и слабостта на обикновения човек и не само.

  • ,,Дипломацията“, автор: Хенри Кисинджър

Книгата представлява своеобразен поглед над дипломацията през очите на Кисинджър. Включва подробен исторически преглед от автора, който рисува портрети на световни лидери, до които е имал досег, и описва пътищата, по които изкуството на дипломацията е създало света, в който живеем днес.

Специални благодарности на доц. д-р Десислава Ванкова, която приветства инициативата ни толкова позитивно и я сподели пред свои студенти, както и на Незрин Сейфулов за съдействието и представената информация.