Categories

August 2021
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Categories
News Useful

Остани си вкъщи и пазарувай онлайн

 

Книжарниците на Медицински университет – Варна, разположени в сграда Ректорат, Медицински колеж и УМБАЛ “Св. Марина”, временно не работят с клиенти. Причина за това е обявеното извънредно положение в страната поради увеличаването на броя на установените случаи на заразени с COVID-19.

Всички издания, предлагани в книжарниците на МУ-Варна, са достъпни онлайн за поръчка по всяко време на денонощието в нашия електронен магазин на адрес: http://books.mu-varna.bg. Можете да се запознаете с условията за поръчка и доставка от тук.


Съвети при пазаруване в условията на извънредно положение

  • По-добре с карта, отколкото с банкноти и монети

Парите са повърхност, която е била докосвана от ръцете на неизвестно количество хора с неизвестен здравен статус. Затова в условията на извънредните мерки, предприемани от всички нас, е добре да избягваме употребата на банкноти и монети и да плащаме с карта. Ако все пак имаме контакт, е важно да дезинфекцираме ръцете си възможно най-бързо, а междувременно – да не пипаме лицето си.

  • Днес онлайн е по-лесно… но трябва да сме предпазливи

Търговските обекти вече въведоха извънредни мерки за ограничаване на струпванията на клиенти или напълно премахнаха личния контакт. В момента онлайн поръчките са единствената опция да пазаруваме в някои от тях, а за други – като магазините за хранителни стоки – електронната поръчка с доставка до дома е начин да избегнем излизането и срещите с други хора.

Въпреки че онлайн пазаруването е улеснение в условията на извънредно положение, предпазливостта може да ни спести неприятности и финансови загуби. Ако поръчваме за първи път от непознат сайт, по-добре да изберем опцията за наложен платеж след преглед на доставената стока. Не трябва да забравяме и за възможността някои артикули, обявени като налични в електронния магазин, да не могат да ни бъдат изпратени или доставката им да отнеме повече време от обичайното. Причината е в складовете, разположени в чужди държави, и динамичната обстановка в целия свят.

  • Да пазаруваме по-малко, но по-качествено

Забавянето на ежедневния ритъм е повод да обърнем внимание на хаоса в нас и около нас. Вместо да пазаруваме по навик продукти, от които не се нуждаем в момента, или в пристъп на стрес да се запасяваме с повече от необходимото, бихме могли да внесем ред в мислите и дома си. Кога, ако не сега?


Университетското издателство Ви желае здраве и приканва да си останете вкъщи в добрата компания на любимите книги!


Ако имате въпроси към нас, можете да ни намерите онлайн на press@mu-varna.bg