май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Categories
Новини

Книги в помощ на кандидат-студентите в МУ-Варна за учебната 2017-2018г.

В помощ на кандидатстудентската кампания 2017-2018 публикуваме актуалната препоръчителна литература, която ще помогне на настоящите кандидат-студенти да се подготвят за приемните изпити в Медицински университет – Варна, филиалите на МУ-Варна и Медицински колеж – Варна.

Изданията могат да бъдат закупени от книжарниците на МУ-Варна и търговската мрежа или онлайн от електронния ни магазин.

Справочник за прием на студенти за учебната 2017-2018 година (издаден 2017 г.)

В това издание са поместени данни относно всички специалности в МУ-Варна, както и детайли, свързани с документалните разпоредби, изпитните изисквания и крайни срокове. Книгата съдържа следните раздели: информация за специалностите в Медицински университет – Варна, информация за специалностите в Медицински колеж – Варна и Правилник за прием на студенти в Медицински университет – Варна за учебната 2017-2018 г. В края на справочника са включени 9 приложения. Към изданието са добавени и контакти на МУ-Варна по факултети.

Сборник с тестови въпроси за кандидатстудентски изпит по химия (издаден 2017 г.)

Първото издание на “Сборник с тестови въпроси за кандидатстудентски изпит по химия” е с под редакцията на проф. М. Станчева, д.х.н. – дългогодишен ръководител на Катедрата по химия в МУ-Варна. Сборникът съдържа раздел със задачи по обща и неорганична химия, и раздел задачи по органична химия. Включени са както въпроси с избор на отговор, така и отворени въпроси, разпределени по раздели.Сборник задачи за кандидатстудентски изпит по химия (издаден 2017 г.)

Изданието е предназначено за подготовка на кандидат-студентите за специалностите “Медицина” , “Дентална медицина” и “Фармация”, в Медицински университет – Варна. Книгата е разделена на 2 раздела: неорганична химия (102 задачи) и органична химия (102 задачи). Автори на сборника са доц. Любомир Македонски, проф. Мона Станчева и доц. Румяна Черкезова – преподаватели по химия в МУ-Варна.Сборник с тестови задачи за КСИ по биология за специалностите от МК-Варна „Акушерка“ и „Медицинска сестра“, МУ-Варна (издаден 2017 г.)

Настоящото първо издание на сборника с тестови въпроси по биология е насочено към подготовката на кандидатстващите студенти в Медицински колеж – Варна и за специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ на Медицински университет – Варна. Разделено е на 20 раздела, включващи тестови въпроси и отговори към тях. Автор на сборника е доц. Добри Иванов, д.б. – ръководител на Катедрата по биология в МУ-Варна, а рецензент – проф. Диана Иванова д.б.н., декан на Факултета по фармация.

ЗАКУПУВАНЕСборник с тестови задачи за кандидатстудентски изпит по биология върху учебния материал, изучаван в 10 клас (издаден 2016 г.)

Сборникът е предназначен за подготовка за втората част на изпита по биология на кандидат-студентите за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация” в Медицински университет – Варна. Задачите са разпределени в 21 теми от учебния материал изучаван в 10 клас, с приложени към тях отговори. Книгата е с авторски колектив от водещи преподаватели от Катедрата по биология в МУ-Варна.

ЗАКУПУВАНЕ

Сборник с тестови задачи за кандидатстудентски изпит по биология върху учебния материал, изучаван в 9 клас (издаден  2015 г.)

Сборникът е насочен към подготовката на кандидат-студентите за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация” в Медицински университет – Варна. Изданието е полезно за успешното полагане на втората част от изпита. Към задачите, разпределени в 22 теми от учебния материал изучаван в 9 клас са приложени и отговори. Авторският колектив се състои  от водещи преподаватели на катедрата по биология на МУ-Варна – доц. Добри Иванов, Василена Несторова-Пенчева, Димитър Цанев, Галина Янева, Дияна Христова, Нели Фиалковска, Цонка Димитрова. Под редакцията на доц. Добри Иванов, д.б.

ЗАКУПУВАНЕBiology HandbookСборник с тестови задачи за кандидатстудентски изпит по биология върху учебния материал, изучаван в 8 клас (издаден 2014 г.)

Тази книга е необходима за подготовката на всички желаещи да кандидатстват „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация” в Медицински университет – Варна.  Тестовите задачи обхващат учебния материал за задължителна подготовка, изучаван в 8 клас. Сборникът е съставен от Добри Иванов, Димитър Цанев, Василена Несторова-Пенчева, Галина Янева, Дияна Христова, Светла Славова и Цонка Димитрова.

ЗАКУПУВАНЕHandbook of Biology and Chemistry Test Items: for The Entrance Tests at Medical University of Varna (издаден в края на 2016 г.)

Помагалото е предназначено за англоезичните кандидат-студенти в Медицински университет – Варна. Това е второ преработено и допълнено издание, целящо да помогне на бъдещите кандидати в подготовката им за кандидатстване за англоезичните програми по специалностите „Медицина” и „Дентална медицина”, предлагани в МУ-Варна.

В книгата с изпитни тестове са събрани 300 въпроса по химия и 300 въпроса по биология, като техните отговори са публикувани в края на всеки раздел. Авторският колектив включва преподаватели от катедрите по биология и химия на МУ-Варна –доц. Добри Иванов, проф. Мона Станчева, доц. Любомир Македонски, Катя Пейчева, Златина Петева и Веселина Панайотова.

Chemistry Textbook for the Entrance Test at Medical University of Varna (издаден 2017 г.)

Изданието цели да помогне на бъдещите кандидати за англоезичните програми МУ – Варна при подготовката им за входящ изпит по химия. Учебника се състои от 24 глави, написани изцяло на английски език и разделени на две основни части – органична и неорганичната химия. Учебния материал е представен последователно и логично. Основните моменти са маркирани графично и допълнени от множество примери и илюстрации. Помагалото е полезно средство за усъвършенстване на уменията, тъй като предлага тестови материали за самооценка.

Автори на англоезичният сборник са: Любомир Македонски, Катя Пейчева, Златина Петева, Веселина Панайотова и Мона Станчева.

ЗАКУПУВАНЕ

 

Вашият коментар