юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Categories
Издателство Новини

Представители на софтуерa Strikeplagiarism за България проведоха обучение в Медицински университет – Варна

На 4 април 2023 г. в МУ-Варна се състоя безплатно обучение с представители на софтуера за проверка на академични трудове за сходства и заемки от други научни текстове StrikePlagiarism. Презентацията посетиха членове на академичния състав на Медицински университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“ от редица катедри/звена, сред които ФОЗ, ИЦЕДО, „Очни болести и зрителни науки“, „ Медицинска генетика“, „Икономика и управление на здравеопазването“, „Организация и икономика на фармацията“, „Фармацевтична химия“, „Биохимия, молекулярна биология и нутригеномика“ „Биология“, „Физика и биофизика“, „Физиология и патофизиология“, „Хигиена и епидемиология“, „Вътрешни болести“, „Кинезитерапия“, „Обща и клинична патология“, „Катедра по анестезиология, спешна и интензивна медицина“, „Ортодонтия“, „Дентално материалознание и протетична дентална медицина“, „Детска дентална медицина”, „Педиатрия“, „Психиатрия и медицинска психология“, „Логопедия и медицинска педагогика“, „Славянски езици и комуникация“, „Медицина на бедствените ситуации и морска медицина“, „Социална медицина и организация на здравеопазването“, „Обща и оперативна хирургия“, както и представители на Интернационалния център за електронно и дистанционно обучение на Медицински университет – Варна и на Медицински колеж – Варна от УС „Рентгенов лаборант“, УС „Зъботехник“, и УС „Помощник-фармацевт“. Екипът на МУ-Варна, както и настоящи студенти и докторанти, бяха подробно запознати с функционалностите на платформата за антиплагиатство.

Срещата стартира с кратка интродукция от ръководителя на отдел „Издателска дейност“ инж. Жанета Радкова, която представи Доника Гавова, продуктов мениджър на Strikeplagiarism за България. Обучението бе проведено в няколко различни направления с трима представители на фирмата, към които потребителите имаха възможност да задават своите въпроси.

Ако сте пропуснали срещата, но желаете да научите повече за софтуера за проверка на научни трудове, предоставен от МОН и имплементиран във всички български висши учебни заведения, можете да прегледате фирмения сайт StrikePlagiarism.com

Всеки член на академичния състав на Медицински университет е вписан в системата със своя служебен мейл и разполага с 24 часа за потвърждаване на профила си след първоначална регистрация. В случай че все още не сте успели да активирате своя акаунт в платформата, можете да се обърнете към системния администратор на софтуера за МУ-Варна за повторна регистрация.

Участниците в обучението могат да открият своите сертификати: ТУК!