юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Categories
Издателство Новини Полезно

Пресечният път на езика, науката и спорта: четете Сборника с доклади от юбилейната конференция на Департаментът по чуждоезиково обучение

На 16-ти и 17-ти юни 2023 г. по повод 60-годишнината от основаването на Департаментът по чуждоезиково обучение, комуникации и спорт към Медицински университет – Варна, се състоя десетият по ред научен форум „Език, наука, комуникации и спорт – 60 години академично образование“.

 

Конференцията обхвана широк спектър от направления като съвременни аспекти в лингвистиката и теорията на превода, езика и културологията, езика за специални цели, прагматиката, методиката на обучението по чужд език, електронното обучение и спортните умения в академична среда. Всички тези теми са от голямо значение и представляват основни предизвикателства в образователния и научен контекст, с които се занимава академичният състав на департамента.

 

Част от събитието бе и проведеният уъркшоп на тема „За да ни слушат по-внимателно“, който постави акцент върху развитието на ораторските умения, които са от съществено значение за убедителното изразяване пред аудитория. Участниците научиха и опитаха различни комуникационни техники, включително: подобряване на речта и нейната ефективност, развиване на дишането и ораторските умения и създаване на пътя от дишането до убедителното изказване.

 

Форумът предостави възможност на специалисти и студенти да споделят знания и опит в областта на чуждоезиковото образование, комуникациите и спорта.

 

Тези от вас, които са имали интерес към събитието, но го пропуснаха, могат да се възползват от безплатната платформа за публикуване на научни трудове, разработена от отдел „Издателска дейност“ към МУ-Варна, където вече са публикувани Том I и Том II от Сборника с доклади от конференцията „Език, наука, комуникации и спорт – 60 години академично образование“.

 

ТУК може да прочетете повече за лекторите и програмата на изминалото събитие.