август 2022
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Categories
Новини

Пожелаваме Ви Весела Коледа и Успешна Нова Година!

Остават броени дни до най-дългата и тъмна нощ, в която тържествено посрещаме раждането на светлината и надеждата за по-добро бъдеще. Пожелаваме Ви да откриете под своите коледни елхи сбъднати мечти, опаковани в здраве и щастие!

А, ако все още се чудите с какво да зарадвате своите близки, сме подготвили няколко идеи за подаръци – взети назаем от любимите ни автори.


„Удоволствие доставя само това, което не е нужно.“
Антон Павлович Чехов

„Нека във всяка българска къща да има по някоя българска книга – хубава книга… Тя може да бъде една вещ, но може да стане и една светиня. Защото в нейните страници, в буквите и редовете й, теглени като черни бразди, е хвърлено живо зърно; заровен е благотворният кълн на самата обич към книгата, към езика.“
Йордан Йовков

„Колко просто и скромно нещо е щастието: чаша вино, печени кестени, звукът на морето…“
Никос Казандзакис

„Разказвайте истории. Напишете стихотворение на приятел. Направете това, което можете. Ще получите огромна награда – нещо, създадено от вас!“
Кърт Вонегът

„Няма по-верен приятел от книгата.“
Ърнест Хемингуей

„Животът по време на пътешествие – това е мечта в чист вид.“
Агата Кристи

„Има само едно истинско богатство, и то е общуването между хората.“
Антоан дьо Сент-Екзюпери


И, все пак, винаги трябва да сме подготвени за възможността нашите подаръци да не бъдат посрещнати радушно. Защото хората сме същества, изпълнени със странности, и както пише Тери Пратчет:

„във вселена, изпълнена с толкова чудеса, те са успели да изобретят скуката.“

Добре, че Коледа е много повече от списъци за подаръци и материални жестове. Нека се насладим на това време от годината с леко сърце и в добра компания!