Заповядайте днес на представянето на юбилейната книга „135 години Варненско медицинско дружество“

В Първа аудитория на МУ-Варна днес от 16:30 ч. ще се състои заключителен форум „135 години от създаването на Варненско медицинско дружество“. Срещата финализира поредица от събития, посветени на годишнината и организирани от Медицински университет – Варна.

На форума ще бъде представена юбилейната книга „135 години Варненско медицинско дружество“ под редакцията на проф. д-р Красимир Иванов. Изданието е част от поредица „Страници от историята на медицината във Варна“ и съхранява историята на първото медицинско дружество в България, основано на 10 декември 1883 г. Освен любопитни факти и биографични бележки, книгата включва и богат снимков материал от фондовете на Държавен архив – Варна, Музей по история на медицината – Варна, Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, както и лични архиви.

Луксозното юбилейно издание се реализира от екип от МУ-Варна. Автори са доц. д-р Георги Маринов (ректор на МУ-Варна в периода 1987-1990 г.), доц. д-р Димитър Ставрев и доц. д-р Невяна Фесчиева. Редакционният съвет включва още проф. д-р Златислав Стоянов и доц. Емануела Мутафова. Съставител на приложението е Десислава Костова, коректор е Галя Христоскова, а предпечатът, обработката на снимковия материал и дизайнът са дело на Жанета Радкова, Вяра Кръстева и Румяна Радева.


Заповядайте днес, от 16:30 ч., в Първа аудитория на МУ-Варна, където ще можете първи да си закупите книгата „135 години Варненско медицинско дружество“. По време на форума изданието ще се продава на промоционална цена.