За втора поредна година Университетското издателство взе участие в „Алея на книгата“

Най-голямото книжно изложение на открито в страната приключи своето присъствие във Варна. От 2 до 11 август жителите и гостите на града имаха възможност да разгледат предложенията на десетки български издателства. Сред тях беше и това на Медицински университет – Варна. Кандидатстудентски издания, учебна и научна литература, юбилейни и художествени книги с логото на МУ-Варна привличаха любопитни погледи във варненската шатра на пътуващото книжно изложение.


„Алея на книгата“ се организира ежегодно от Асоциация „Българска книга“. Уникалният за страната формат стартира през 2010 г. във Варна. Днес изложението е любима книжна традиция и незаменима част от живота в морската столица през август. Многобройни шатри, представящи български издателства, се разполагат в пешеходната част на бул. „Сливница“ – от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център.


Ето как изглеждаше един ден от щанда на Университетското издателство на “Алея на книгата”.


Ако сте пропуснали да посетите „Алея на книгата“, можете да се запознаете с изданията на МУ-Варна на нашия онлайн магазин на адрес: https://books.mu-varna.bg/

Каталог с кратки анотации на наличните в разпространителската мрежа издания на Университетското издателство ви очаква в трите ни книжарници:

  • книжарница “МУ-Варна” в сграда “Ректорат” на ул. “Марин Дринов” 55;
  • книжарница “Медицински колеж – Варна” на бул. “Цар Освободител” 76;
  • книжарница УМБАЛ “Св. Марина”.