май 2022
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Categories
Новини

Всичко, което асистентът на лекаря по дентална медицина трябва да знае – в новата книга на д-р Десислава Стоянова

Знаете ли, че само за 10 месеца бихте могли да усвоите една от търсените в момента и сравнително нови за страната професии – асистент на лекаря по дентална медицина? Именно за него пише д-р Десислава Стоянова в най-новата книга на Медицински университет – Варна “Основни принципи, правила и протоколи на работа в денталното асистиране”. Това е уникален за страната наръчник, който запълва празнина в българската научна литература.


Професията “асистент на лекаря по дентална медицина” обхваща комплекс от качества, познания и умения в различни сфери от обществения и професионален живот. Специалистът трябва да притежава висок морал и етика, добри комуникативни способности, съобразителност и вежливо отношение към пациентите. Трябва да има юридически и административни познания. Асистентът притежава комплекс от знания и умения за поддържането на високо ниво на септика и асептика в денталния кабинет. Той познава отлично анатомията на устната кухина и може да се ориентира в съзъбието при деца и възрастни.


В наръчника на д-р Десислава Стоянова бъдещите и настоящите асистенти на лекаря по дентална медицина ще открият всичко, което е нужно за тяхната практика. Стъпка по стъпка, достъпно и описателно, с множество цветни илюстрации книгата придружава специалистите по пътя към превръщането им в незаменима част от денталния екип – рамо до рамо с лекаря по дентална медицина.


Книгата “Основни принципи, правила и протоколи на работа в денталното асистиране” можете да откриете в книжарниците на Медицински университет – Варна и онлайн тук.


Повече за усвояването на професията “асистент на лекаря по дентална медицина” можете да прочетете тук.