+359 52 677 112 press@mu-varna.bg

Семинар за работа с новата онлайн платформа за научни списания на МУ-Варна – за рецензенти

На 13 ноември (четвъртък) от 15:00 до 16:30 ч. в Докторантското училище, ет. 3, сграда „Ректорат“ на МУ-Варна ще се състои обучение на тема: „Как да приемаме и подаваме рецензии чрез онлайн системата за научни списания на МУ-Варна?

Семинарът се организира от отдел „Издателска дейност“ и е предназначен за преподавателите от Медицински университет – Варна, настоящи и бъдещи рецензенти на статии от списанията „Scripta Scientifica Medica“, „ScriptaScientifica Pharmaseutica“ и „Scripta Scientifica Medicinae Dentalis“.

В рамките на обучението ще бъде представена онлайн платформата за научни списания на МУ-Варна. Ще бъдат дадени и практически насоки за работа с нея. Информационни брошури, основни URL адреси и други указания за работа ще бъдат предоставени на вниманието на рецензентите. Ще бъдат отработени основните стъпки в процеса на изготвяне на рецензии. Екипът на Отдел „Издателска дейност“ ще даде отговори на всички въпроси, възникнали в хода на работа.

Препоръчително е да се попълни формата за участие, която ще намерите ТУК .

Отдел „Издателска дейност“ предвижда провеждането на подобни регулярни обучителни семинари, предназначени както за рецензенти, така и за автори и редактори.