+359 52 677 112 press@mu-varna.bg

Новите научни списания на МУ-Варна вече се издават чрез нова електронна платформа

нови изданияИзлезе онлайн версията на първия брой на новото англоезично научно списание на Медицински университет – Варна за научни статии и поканени обзори в областта на фармацията – Scripta Scientifica Pharmaceutica​. Автори в първия брой са водещи български специалисти в областта на фармацията. Главен редактор на изданието е проф. Диана Иванова, декан на Факултета по фармация. В редакционната колегия участват утвърдени специалисти от страната и чужбина.

Списанието е с периодичност 2 книжки годишно. Вече са подадени първите 5 статии за следващия брой по новатасистема за електронно подаване на статии.​ 

***

Скоро се очаква да излезе и първият брой на другото ново англоезично научно списание на МУ-Варна с обзорни и оригинални статии и клинични случаи от областта на денталната медицина – Scripta Scientifica MedicinaeDentalis. Главен редактор на изданието е доц. д-р Цветан Тончев, дм, декан на Факултета по дентална медицина в МУ-Варна.

Изданието е отворено за наши и чуждестранни автори, като подаването на статиите за Scripta Scientifica Medicinae Dentalis се осъществява изцяло по новата система за електронно подаване на статии, разработена от издателския екип на МУ-Варна.

***

За да подадете статията си, трябва първо да се регистрирате в системата за електронно подаване на статии (бутон Register от най-горната лента, след това се избира Scripta Scientifica Medicinae Dentalis). Следвайте стъпките по изпращането на файл, попълването на метаданни, илюстрации, приложения и др. Когато преминете успешно през всички стъпки и изпратите статията си, редакторът на списанието ще я разпредели за двойно-сляпо рецензиране и заявката ще се придвижи напред. Междувременно ще получавате по имейл известия за етапите на одобрението на своята публикация. Указанията за автори и етичните норми може да намерите тук.

Екипът на отдел „Издателска дейност“ очаква вашите статии!

Уверете се сами в предимствата на подаването на материали през новата електронна система!